četvrtak, 23. rujna 2010.

Gdje reci DA?

Budzet ste definirali..sukladno tome znate i s koliko ljudi zelite uzivati u tom divnom danu...jedino sto ne znate je GDJE to uciniti..

Nas prijedlog je da prvo definitivno dogovorite vjencanje u Crkvi u kojoj zelite, ili nazovete svoj maticni ured i saznate sto vam je ciniti ako vam je svadba svjetovnog karaktera.
U slucaju da zelite da maticar izadje na teren i vjenca vas tamo gdje ste vi to zamislili, to je izvedivo i u zadnje vrijeme jako cesto. Cijena izlaska maticara je cca 2.500 kn (cijena varira ovisno o udaljenosti mjesta od maticnog ureda i vremena kada zelite da maticar dodje). U ovom slucaju imajte na umu da stol i prostor u kojem ce se odvijati samo vjencanje morate posebno dekorirati jer ce fotograf za vrijeme ceremonije ispucati dosta slika!

Odlucite li se za vjenčanje u hotelu ili restoranu, obratite pozornost na funkcionalnost prostora..oblik stolova...prostor predvidjen za bend ili DJ-a kao i prostor za ples.
Mnogi prostori vas obore s nogu cim ih vidite ali ne budite brzopleti u odabiru.
Razmislite koliko ste gostiju pozvali i je li na popisu vise onih koji ce sjediti ili ste pozvali mladu veselu ekipu kojoj treba prostora za ples. Provjerite uvjete koje postavlja hotel a koji se ticu hrane, pica, vremena do kojeg dozvoljavaju da vasa festa traje i sl. Također, imajte na umu da dekoracija prostora uvelike ovisi o izgledu sale..dakle nastojte ideju o koristenju određenih boja i materijala prilagoditi onome sto prostor nudi. Dakle..obratite pozornost na zastore, tepih, boju zidova, stolice.
Vodite li se idejom da dekoracija stolova prati izgled pozivnica, zahvalnica i vjencanog buketa sto je svakako najljepse, pazite da sve sto ste zamislili lijepo nadopunjuje prostor u kojem cete provesti vecer.
Zelite da vam bude lijepo..i zelite da vasi gosti ostanu bez daha kada sjednu za svoj stol. :)

Vjenčanja na otvorenom prica su za sebe. Toliko je mjesta na kojima mozete reci DA i po svom odabiru biti posebni. Odabrati mjesto za pamcenje koje je k tome i neobicno, lako dostupno, funkcionalno, jeftino i lako za urediti cini se kompliciranim.. No i nije bas tako. Ne odsutajte odmah i ne selite svoje vjencanje iz snova u restoran u kojem vam se udala prijateljica i bilo je ok :) Vase mjesto mora biti VAMA SAVRSENO.
Naravno, kada se radi o vjencanjima na otvorenom, vremenske prilike u ovom su slučaju posebna kategorija. I briga, naravno. Odabrati savrseno mjesto i onda se dan prije vjencanja tresti jer ne znate jesu li oblaci na nebu dobri ili ce po vasih 100 gostiju sutra prosuti kisu i unistiti vam dan iz snova i nije neki biznis. Uvijek imajte plan B. Stoga su idealna ona mjesta na otvorenom koja u blizini imaju prostor u koji se mozete povuci u slucaju kise ili nedajboze neceg goreg :) Druga je opcija najam satora..kojeg morate montirati bez obzira na to hoce li kisa pasti ili ne..sto iz iskuje dodatni trosak.
Seoska domacinstva za picnic vjencanja...svjetionici za sve vas koji volite more...ville s bazenom za fensismensi veselje divna su mjesta koja najcesce imaju i prostor koji ce posluziti kao plan B.


Uvijek imajte na umu i mjesto na kojem cete ispucati svoje prve fotke nakon vjencanja...konzultirajte se sa svojim fotografom..nastojte naci poziciju koja ce na fotkama savrseno ispricati pricu o tome tko ste vas dvoje i kako se volite. :) Neka to mjesto bude relativno blizu mjesta na kojem cete slaviti sa svojim gostima i neka prati pricu cijelog vjencanja.

Ovo dosadno ponavljanje PRICE ima svoju svrhu, vjerujte :) Dan vjencanja dan je kada slavite svoju ljubav s dragim gostima..ukratko - podsjecate ih na to kako ste vas dvoje super. Neka se u mjestu, detaljima, bojama, fotkama, pozivnicama, glazbi i atmosferi vidi i zna da se slavi Vasa ljubav, a ne tko zna cija. :) Neka PRICA bude prepoznatljiva i vasa.

U slijedecem blogu nesto vise o glazbi, snimanju, fotkama..


Zivjeli mladenci! :)